Produktmenu

Sølvring

Kvinder elsker ringe – i alle former, farver og afskygninger. De køber dem gerne til sig selv; en smuk sølvring, guldring eller bare en billig ring. Der findes jo mange forskellige slags, og har man først vænnet sig til at gå med ring på fingeren, kan det føles helt forkert at gå uden. Men en fingerring er ikke altid bare pynt, selvom det er blevet almindeligt at gå med ringe som alle andre smykker. I gamle dage var en ring ikke bare et pyntesmykke, men noget, man gav hinanden i det lykkelige tilfælde af en forlovelse, og noget som manden først bar, når ægteskabet var skudt i gang af et smukt bryllup.

Det er dog stadig sådan, at når man ser en smuk ring på fingeren af en bekendt, at man tænker for sig selv, om der ligger noget bag den ring – et frieri eller en kærlighedserklæring? Det er svært ikke at tænke på ægteskab, når man ser en ring. Og er man mand kan det være meget grænseoverskridende, hvis kæresten ønsker sig en ring, men man ikke har lyst til at fri til hende endnu. Derfor er det nok mest almindeligt, at man køber en sølvring med en eller anden form for pynt, så den ikke virker alt forlovelsesagtig.

Der findes heldigvis et stort udvalg af smukke ringe af sølv – både hos de gode gamle guldsmede, men selvfølgelig også på internettet. Flere smykkedesignere har fundet på at lave kollektioner af tynde ringe med små ting på – for eksempel hjerter eller blomster. Disse ringe kan man købe flere af; måske 2-4 ringe, som man ”klikker” sammen op imod hinanden, på denne måde kan man skabe sit helt eget personlige udtryk, og man ejer ikke en ring, som alle andre har, fordi man selv har valgt kombinationen af sine små ringe. Samler ens kæreste på denne slags ringe er det selvfølgelig oplagt at fortsætte den samling for hende – eller måske starte den.

En sølvring kan man købe, når man gerne vil sige ”jeg elsker dig”, men ikke fri endnu. Det behøver ikke være et usselt alternativ til en ”rigtig” ring, man kan finde sølvringe i mange forskellige prislejer, så man kan sige med dem, hvad man vil. I USA er det et udbredt fænomen, at man giver sin pige en ”promise ring”, der er en pre-forlovelsesring, som siger, at man gerne vil fri i fremtiden. Ofte er det noget, som unge kærestepar bruger, fordi de føler sig for unge til at lave en rigtig forlovelse endnu.

Noget, man dog altid skal huske på, når man gerne vil gøre en god, romantisk gerning, er at undersøge – på en ikke-opsigtsvækkende måde – hvilken størrelse ring, din kæreste bruger. For der er ikke noget mere kedeligt eller skuffende, end at modtage en smuk sølvring i den forkerte størrelse, så man ikke kan begynde at bruge den med det samme. Det er en ommer! Især hvis du vælger at få et budskab indgraveret – hvilket i øvrigt kan være en rigtig god idé, så den ring, du giver, bliver endnu mere personlig – for en graveret ring kan ikke byttes, hvis størrelsen er forkert!